Rozvážíme obědy v Prostějově a okolí

Bylo to už hodně dávno, vlastně ještě koncem minulého tisíciletí, když labužnická vášeň přiměla našince tu a tam odložit nůž a vidličku a chopit se vařečky. Možná to také znáte. Kdo rád (a hodně) jí, ten také rád a často vaří. A tak to vlastně všechno začalo. První pokusy v kombinování polotovarů za stálého míchání na mírném plameni nebyly pravda asi úplně “košer” , jak se v přeneseném slova smyslu říká. Konec konců, žádný učený z nebe nespadl. Ale jelikož tu byla trpělivost, časem se dostavily i růže.

Ponechme však stranou česká přísloví a vraťme se zpět do kuchyně. Je to starý a dá se říci ověřený recept: Smícháme hrst přirozeného talentu, nadšení a cit pro věc s dostatečným množstvím intenzivní praxe a pak to pod poklicí pěkně dusíme. Dáme tomu čas, protože taková dobrota se nedá uspěchat. Pravidelně to podléváme zkouškami odhodlání (pro větší pikantnost můžeme přidat i zkoušku ohněm). Tento základ pak zpestříme osobní kreativitou a nebojíme se to celé zvýraznit špetkou fantazie. Jistě už správně hádáte, že je to recept na experta, čili odborníka, lidově řečeno machra ve svém oboru. Jak moc se to povedlo v našem případě, můžete posoudit sami.

Bez falešné skromnosti přiznáme, že už máme cosi za sebou. Vařili jsme pro desítky, stovky ba občas i pro tisíce lidí. Vařili jsme v srdci Evropy a taky od Čech dál. Po letech působení v restauračních i nerestauračních kuchyních jsme se rozhodli zkusit to na vlastní pěst s rozvozem obědů. Věnujeme se vegetariánské kuchyni založené především na prastaré indické nebo lépe řečeno védské tradici, ale pro inspiraci rádi vyrážíme i do jiných kulinářských oblastí. Naše paleta chutí je bohatá na jemné i výrazné odstíny a myslíme i na to, aby nejen jazyk, ale i zbytek těla měl z našeho jídla užitek. Zveme Vás na nevšední oběd, každý všední den a přejeme Vám dobrou chuť.